Communicatie in IT

Wanneer is je CRM- of automatiseringstraject geslaagd? Als het project gelanceerd is of wanneer al je medewerkers er naar tevredenheid mee werken? En je nieuwe website, app of intranet? Wanneer spreek je van een succes? Innovatie en verandering gaat vrijwel altijd gepaard met onzekerheid en stress. Wat betekent het nieuwe systeem voor mijn werk? Het werkt nu toch ook prima?

 

Of misschien ben jij wel die knappe IT-club met een weergaloos slimme oplossing. Maar heb je vooralsnog geen idee hoe je die enen en nullen vertaalt naar een lekker propositie of goed verhaal waar je doelgroep op zit te wachten.

 

Bedenk eens hoe heerlijk het is het om een partner aan tafel te hebben die IT snapt, ervaring heeft met verandertrajecten, de belangen van de eindgebruiker behartigt en dat alles vertaalt naar een gedegen introductie- en implementatiestrategie. Goed nieuws. Je vond zojuist je partner in crime.

Data driven marketing

Ben ik nog wel met de juiste dingen bezig? Is mijn idee werkelijk het beste idee? Wat is de behoefte van mijn doelgroep? Target ik de juiste markt? En schakelen we snel genoeg in deze snel veranderende wereld? Precies deze vragen stel jij jezelf iedere dag, toch?

 

Ontwikkelingen in het marketingvak bewegen sneller dan ooit. Meer technologie, meer kanalen, meer momenten om er te moeten zijn met relevant aanbod en relevante content. Nog niet eerder waren we in staat ‘de klant centraal’ naar een hoger level te tillen en precies dáár je (content-)marketingstrategie op af te stellen.

 

Hoe je het antwoord vindt op bovenstaande vragen? Door gebruik te maken van interne en externe data. Beschik jij over die data en wil je die vertalen naar een slagvaardige (content-) marketingstrategie? Dan ben je aan het juiste adres. Heb je die data nog niet? Dan stel ik je graag voor aan de juiste specialisten.

Waardevolle contentcreatie

Arts & Oranges is gek op waardevolle contentstrategieën en betekenisvolle copy. Vanuit een ijzersterk geloof dat content kaders nodig heeft, maar strategieën vooral praktisch moeten blijven.

 

Waardevolle content leunt op een stevig fundament. De juiste balans tussen dat wat jij wilt vertellen en wat je doelgroep wil horen. Een afgewogen verhouding tussen tekst en beeld. Inhoud en verleiding. 

 

Leun op de ervaring van een doelgerichte contentstrateeg met een liefde voor eigentijdse communicatie, rake woorden en een kleurrijk netwerk van schrijvers, filmmakers, fotografen en designers. Laat je verrassen door werkzaamheden die verder gaan dan alleen een paar mooie praatjes en plaatjes.  

Interim management & PR

Op zoek naar een hands-on manager die tijdelijk je marketing of communicatieafdeling leidt? Dringend behoefte aan communicatie-expertise of woordvoering bij een omvangrijk, ad-hoc of gevoelig project? 

 

Weet me te vinden als je voor lange of korte tijd op zoek bent naar een mens- en resultaatgerichte interim manager. Ik verbind me binnen no time aan mensen, merken en organisaties, heb een scherp oog voor detail, verlies de stip op de horizon niet uit het oog en spring op een rijdende trein als dat nodig is. En niet geheel onbelangrijk: ik vertrek pas als de klus geklaard is. Als chaos weer structuur kent, als de storm is gaan liggen, de doelstellingen gehaald zijn. Dan geef ik met liefde het stokje over. Een geruststellende gedachte, niet? 

Merk & identiteit

Sterke merken doen ertoe. Ze zijn herkenbaar, authentiek en consistent. Een sterk merk vertelt een verhaal. Ik begeleid organisaties in hun merktransitie, regisseer corporate stories en vertaal die naar een herkenbare identiteit en teken voor praktische implemenatiestrategieën.

 

Dat doe ik nooit alleen, maar altijd samen. Samenwerken aan sterke merken. Vanuit de gedacht dat jij het beste weet wie je bent, maar jouw doelgroep soms iets anders wil zien of horen. In de wetenschap dat het creatieve stuk inspirerend is, maar de implementatie het echte succes bepaalt. En vanuit de stellige overtuiging dat je Arts & Oranges belt als je aan de vooravond staat van een merktransitie of een flinke identiteitscrisis voelt aankomen. 

Cultureel ondernemerschap & projectmanagement

 

Volle zalen, rinkelende kassa's, betrokken publiek; de gedachte dat je in kunst en cultuur niet mag verdienen, ligt al een tijdje achter ons. Maar hoe maak je de vertaalslag? Hoe transformeer je van een traditionele pr-afdeling naar een data driven marketing- en communicatieteam?

 

Ik ben een marketing- en communicatiestrateeg die de weg kent in de culturele sector. Ik vertaal jouw identiteit naar strategische merk- en productcampagnes die lekker smoelen én converteren. Die in lijn zijn met je identiteit en zorgen voor meer én nieuw publiek. Ik werk voor theaters, festivals, producenten en musea die strategischer willen werken en een goede kickstarter zoeken, of die tijdelijk wat extra slagkracht nodig hebben.